Міжнародний благодійний фонд Олександра Андріюка

Двох українок нагородили відзнакою блаженного священномученика Омеляна Ковча

Волонтерка Яна ЗінкевичПисьменниця Оксана Забужко

Двох українок - волонтерку Яну Зінкевич та письменницю Оксану Забужко нагородили відзнакою Блаженного Священномученика Омеляна Ковча.

 

Церемонія нагородження відбулася у суботу, 27 січня 2018 року, у греко-католицькому соборі Святої Софії в Римі. Відзнаки вручили лише п'ятьом людям, добрі справи яких відомі світові. Українки Яна Зінкевич та Оксана Забужко отримали нагороди за життєвий приклад жертовності і гуманізму та задля порозуміння між народами.

 

 

Також нагороду отримали німецький філантроп Бригіта Вебер, яка останні 20 років присвячує життя допомозі українським дітям та інвалідам, американський історик Тімоті Девід Снайдер "за те, що відкриває світові правду про українську історію" та польський дипломат Ян Томбінський "за вірну працю задля утвердження демократії в Україні та Європі".

 

Омелян Ковч був простим українським греко-католицьким священником, який став праведником народів світу. Під час німецької окупації Галичини він врятував більш як півтисячі людей. Однак у 42-му Омеляна Ковча арештували, а пізніше відправили до концтабору "Майданек", де він і помер.

 

Нагадаємо, Комітет із вшанування пам'яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча біло засновано у 2010 році. Його Почесним головою був Кардинал Любомир Гузар. Діяльність комітету здійснюється під патронатом глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава Шевчука. ВІдзнаку імені Омеляна Ковча щорічно вручають за особистий життєвий внесок приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки у служінні людині та задля примирення і порозуміння між народами.